Cursus veilig vuurspuwen voor artiesten.


Veilig vuurspuwen voor performers en podiumkunstenaars

Je hebt een leuke dans- of circusact, fakir show of andere podiumkunst en je wil daarbij gaan vuurspuwen. Vuurspuwen voor publiek geeft een boost aan je performance. Maar brengt ook risico’s met zich mee. Behalve dat we je de juiste technieken aan kunnen leren, laten we je ook meeliften op tientallen jaren ervaring van onze groep vuurspuwers. Wij leren je veilig vuurspuwen!

2 Modules
1) Het eerste wat we je kunnen leren is de basistechniek van het vuurspuwen.
Instructie over de techniek en hoe je je eigen veiligheid kunt waarborgen. Je gaat oefenen en daarna de eerste eigen vlammen blazen. Na wat oefenronden nemen we een kleine pauze waarna we gaan kijken of we je wat meer technieken kunnen aanleren.
De kosten hiervan bedragen 45,- euro en aan het eind van de cursus kun je zelf mooie vlammen blazen. Tijdens deze workshop zorgen WIJ voor de veiligheid van de omgeving en evt omstanders.

Helaas, na deze module vinden wij verantwoord om al voor publiek te gaan vuurspuwen. Je hebt wel de vaardigheden om vlammen te maken, maar je hebt nog veel te weinig aandacht voor je omgeving, je hebt het niveau van onbewust bekwaam nog niet bereikt. Je weet niet waar je op moet letten, 
2) Voor deze cursus moet je een secondant meenemen, dat is de persoon die jou in de toekomst gaat begeleiden bij je optredens!
In deze module gaan we eerst kijken in hoeverre je techniek optimaal is, maar de meeste deelnemers kunnen we nog wel wat extra technieken bijbrengen.

Wat gaan we je leren?
Mareiaalkennis
Werken met een secondant
Analyseren van – en omgaan met de risico’s van omgeving en publiek.
Analyseren van – en omgaan met risico’s indoor vuurspuwen
Hoe te handelen bij calamiteiten.

Deze workshop eindigt met het uitrijken van een certificaat, en de kosten van deze 2e module bedragen 185,- euro per vuurspuwen.

snel bellen

Trots!
We hebben voor de 3 (geslaagde) wereldrecordpogingen ook 3 intensieve controles moeten doorstaan door de overheid en brandweer. Hierbij hebben de autoriteiten ons unieke veiligheidsprotocol mogen inzien en goedgekeurd. Met gepaste trots kunnen we mededelen dat wij de enige organisatie in Nederland zijn die deze controles met goed gevolg heeft doorstaan. Dat was overigens ook niet zo heel moeilijk met een brandweerofficier in ons instructeursteam. Ook de beide ambulancemedewerkers uit ons demo-team hebben een constructieve bijdrage geleverd aan dit protocol, vandaar onze trots!

Bart Jansens

Tags: , , , , ,

2 Reakties op “Cursus veilig vuurspuwen voor artiesten.”

 1. Suzanne 24 september 2015 op 13:43 #

  Beste mr. Jansen,

  Mijn naam is suzanne en ben professioneel danseres in het buitenland. Nu ben ik opzoek naar iemand die mij kan leren vuurspuwen voor evetuele shows in de toekomst, een aantal vrienden van mij kunnen dit al maar hebben het zichzelf aangeleerd. Ik persoonlijk vind dat niet erg verantwoord en wil graag een professionele cursus volgen.
  Ik heb een paar kleine vragen. Is het mogelijk een individuele cursus te volgen? Zo ja wat bedragen hierbij de kosten (45 euro per les?)
  is het volgen van een cursus het gehele jaar mogelijk? (Aangezien ik in het buitenland woon)
  Waar vinden de cursussen plaats (ik woon in de regio Utrecht)
  Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.
  Vriendelijk groet,

  • Bart Jansens 3 oktober 2015 op 12:19 #

   Hoi Suzanne

   Wat een leuke vraag, en je zult begrijpen dat ik je graag van dienst wil zijn. We hebben vaak danseressen, goochelaars en andere artiesten in onze workshops.
   Ik kan je heel goed, veilig en verantwoord leren vuurspuwen, maar aangezien ik zelf niet kan paaldansen, eigenlijk helemaal geen preformer ben, zul je deze vaardigheid zelf in je act moeten zien te verwerken. Behalve de juiste techniek, kan ik je wel leren hoe je de veiligheid van jezelf, de omstanders en omgeving kunt waarborgen. Dat is echter nog niet zo eenvoudig, vaak worden onveilige situaties bij optredens veroorzaakt door “oorzaken van buitenaf” (zoals het gedrag van je publiek, en de inrichting en omgeving waar je actief bent.)

   Ik wil je voorstellen om eerst de basis workshop te komen volgen. Dat kan op iedere eerste zondag van de maand (wel even aanmelden, liefst telefonisch 06054308644 )
   In deze workshop leer je de vaardigheden, en je leert waar je op moet letten om je eigen veiligheid zeker te stellen. Ik zal je dan ook uitleggen waarom ik vind dat je voor de cursus voor gevorderden terug moet komen, maar die keuze kun je achteraf nog steeds zelf maken. En,…. je moet natuurlijk wel vertrouwen in mijn kennis en vaardigheden hebben, anders zijn alle kosten weggegooid geld.

   Groet, Bart Jansens

Reageren